29.07.2010 г.

"Добро утро,господин Ван Гог!"



Слънчо гледат и целувката на слънцето е в тях!Семпло и цялостно,благодатна тема за претворяване!Сякаш цветът започва да вибрира и зарежда с енергия задълго!Ван Гог е тук.!
А това е опит да съхраня цветове и форми,за да откривам отново красотата някой ден,по мои начини .
ПОЗДРАВ за МИМИ-Пъстър свят-която ме стимулира да публикувам снимките!!!
Докато скицирам идеите,,цикълът вече се затваря..един от опитите е на масата -картичката с този мотив,на заден план-натюрморт,пак в жълти и зелени тонове.
На другата снимка се заиграх с едно много старо творение- първото ми пачуърк одеялце,което определено ще е "прекомпозирано" това лято.Слънчев и творчески ден на всички!!!!

5 коментара:

  1. Радвам се, че "моите слънчогледи" те стимулираха да публикуваш тази красота! Снимките са страхотни! Благодаря ти, от сърце за поздрава! Хубав и усмихнат ден!

    ОтговорИзтриване
  2. страхотна публикация,страхотна

    ОтговорИзтриване
  3. Винсент Ван Гог е моят любим художник-импресионист! Благодаря ти, Bearkis, за удоволствието, което ми подари днес! Снимките, картичката, одеялцето - много ми харесаха. Препратката към Ван Гог също! Слънчогледи-ооо, има една негова картина "Ириси"/обичам я/,освен слънчогледите, и една, която е като от други светове"Звездна нощ":)))Поздрави и усмихнат уикенд!

    ОтговорИзтриване
  4. А какво би казала за "Стаята на художника",или "Червените лозя на Арл",Върби по залез"....или "Столът" и Старите обувки"...?!
    Радвам се ти харесва,хубави дни и на теб!!!

    ОтговорИзтриване
  5. Червените лозя, са уникални:)))Върбите също...Много го харесвам:)))

    ОтговорИзтриване