16.10.2011 г.

Тиквена идея

Привет на всички!
Ще споделя с вас една от множеството тиквени идеи,които се пръкват  напоследък.но не толкова за Хелоуин,по-скоро защото октомври е моят месец,време за тикви и празници, та нека празнуваме...И така:
Трябва ви :
-ръкав от стара дрешка,
-две найлонови ,с лека разлика в големината,бутилки(може да не е на мода,но  найлонът все за нещо върши работа...),
-малко парченца плат, хартия,ножица,лепило,
-сръчни ръчички,...наоколо е пълно с такива...и разбира се-апетит!


Отрязвате долната част на  по-малката бутилка,колкото прецените,че ще стигне да я облечете в дреха -от ръкава,т.е. половината от неговата дължина,а остатъка пъхвате навътре(после може да послужи за игра на "духчета")Едно парче нарязвате на реснички,за дръжка на тиквата и разкош...Ушивате шапката ,съединявайки няколко парчета плат,каквито сте си избрали,по показания шаблон,или по ваш такъв,затова р/ри няма ,пак зависи от желания брой цветове и форми,обличате отрязъка от по-голямата бутилка,около тапата правите набор,може и на ръка,а отдолу завършвате с коланче-маншет и след залепване добавяте копче.Маншетът може да е от хартия,аз предпочитам всичко от плат,с хартията  обаче е по-лесно.Отгоре залепвате малко от началото на пискюла около капачката, след това завивате, със скрит бод пришивате и пристягате,да се покрие и оформи "дръжката"на тикветоНапълвате със "страшни"сладки, бонбони,... каквото се потрудите да си набавите,или измайсторите..и готово!!!И да не изядете радостта на децата преди уречения час,ей!!!!Аз пращам тиквето в Хобисимо,за празничната украса...
Е,хайде , хубава вечер и хапнете сладки,от другите...!,та да не сънувате лоши работи!
До следващата тиква...

11 коментара:

  1. Отново голяма красота си сътворила!

    ОтговорИзтриване
  2. Идеята е разкошна- а готовият резултат е направо зашеметяващ!!! Само не зная как са оцеляли сладките.;) Благодаря, че се включи толкова идейно в предизвикателството на Хобисимо- Хелоуин!!!

    ОтговорИзтриване
  3. Еха, страхотна тиква-много кокетна с тази дръжка и копче на маншета на шапката. Благодаря ,че сподели тази чудесна идея за есенна декорация!Хубав ден и успешна нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  4. Ха, колко сладко и хитро. Харесва ми !!

    ОтговорИзтриване
  5. Супер идея за съхранение на сладки през есента! Подозирам обаче, че ако я направя, надали ще се задържи затворена, а какво остава - пълна! Синът ми е абсолютен сладкоунищожител!

    ОтговорИзтриване
  6. Чудесна идея хем за рециклиране, хем за украса!

    ОтговорИзтриване
  7. Много ми хареса идеята, определено ще опитаме да я приложим с момичетата, ако не за тазгодишната есенна украса то за догодина. Прекрасен творчески ден от мен.

    ОтговорИзтриване
  8. Супер интересна и еко идея! Много ми допада! Харесвам, когато нещата могат да се оползотворяват и използват повече от един път! Много красива купичка за сладки. Даже в нея може да се държат бонбоните за дечица, които дойдат за празника :) Ако това се случва някъде... в истинския дух на празника. Благодаря, че взе участие при нас и Хобисимо!

    ОтговорИзтриване
  9. Чудесна тиквичка за лакомства! Като се замисля какви изненади само могат да се напъхат в нея и... веднага започвам да ровя за материали :)

    ОтговорИзтриване
  10. Чудна идея - различна, готина и практична :)
    Поздравления и успех!

    ОтговорИзтриване
  11. What a wonderful creation! ... many thanks for your comments ... They are very much appreciated!

    ОтговорИзтриване