31.07.2015 г.

Историята на едно вдъхновение.../ The story of an inspiration...


В последния юлски ден реших , все пак, да довърша започнато деяние и да участвам в
КФ -Декупажно предизвикателство №12

Темата "Фолклор" винаги ме занимава и вдъхновява за творчество, но колкото предизвикателна, толкова и деликатна е , в техниката на декупажа, а крачката до кича - твърде къса.Рискувах все пак :) . . .
От известно време споменът за бабината ракла ме гложди и хвърля в размисъл. . Имаше писани цветя, доста поизтрити с времето и една тежка желязна кука, отгоре, за затваряне . Пазеше в нея , старателно сгънати, някои тъкани черги, за дар; дрехи, за "добър ден", или за "оня свят" . . . Много обичах да ровя вътре , а тя да ми разказва, кое и как е правено ! ! ! Така и не успях да си я запазя. . .! И когато се появи тази миниракла, дойде си с възможността! От време, или човешка намеса, беше доста очукана !
Вдъхновяваща обаче!
Реших, след много "мъдруване", да добавя една релефна декорация, инспирирана от шевици и символи, в народното творчество.
Запазих част от прекалено тъмното покритие, в страничните части , като доста изшкурих и размих с цветни байцове.Основната,средна част, състарих с кракле и антични бои, а отгоре-релефен контур. И добавих топли цветове, като есен и спомен , за бабина приказка !
Днес получих и пратката, с метални елементи, от Vik Mar Art и монтирах дръжката-халка. Благодаря им за доставката! ! !
Декорът-фон, е пак с "чеиз", останал от бабите - кенарено платно и ръчноплетена покривка, за легло , едната застилаше някога спалнята си , с нея . В допълнение-камъче от Рила, подарък от сина ми, който наскоро беше при седемте езера и ми го донесе . Всички близки и приятели знаят- където ходят, камънак да ми носят! ! !
Това е "историята с моето вдъхновение ::)"!

Пожелавам много творчески, августовски дни и настроение! ! !

1 коментар:

  1. Прекрасно е Биси, много ,много красива кутийка.Имам такава подобна от дърво, в която слагам най - различни дребни нещица.
    Поздрави и весело лято !

    ОтговорИзтриване