19.12.2014 г.

"Cool morn"... or "Autumn warmth".../"Хладно утро"...или "Есенна топлина"


Поздрави на всички , в петъчната , пета вечер, преди Коледа!
Две творения, дългочакани и много харесани от притежателката си, представям на вниманието на гости и следовници...
"Есенна топлина":
Дървена кутия за ядки, сушени плодове, или други вкусни неща.Дамата се довери изцяло на моето решение .Аз , разбира се, приложих декупажна техника и доволно количество любими тонове, внасящи топлина и уют, в дома и на трапезата...
Естественият цвят на дървото бе леко позагубил своята красота, затова си позволих да скрия белези, оставени от времето и хората...Практичната функция запазих. Другата кутия-"Хладно утро":
Декупаж отново-на метална кутия от бонбони, обработена с шпакловка, грунд, акрилни бои(тук имаше предпочитания към синьо и праскова), дорисувах разпечатката, за имитация и близост до картина, състарена подобаващо с кракле и антични бои, шаблон за релеф,... много шкурка,... много лак, за финал.Метален елемент, за дръжчица, който пропуснах да снимам в близък план
За мен остава удовлетворението от така възторжено приетата, свършена работа!
Е, толкова за днес! Да броим дните до празниците и да се радваме на всеки миг, от тях, в който нещо хубаво е споделено! Приятни,вдъхновени събота и неделя ви желая!

5 коментара:

 1. Биси,
  разкошни неща си сътворила за празниците.Особено много ми хареса дървото, съчетано с декупаж в топли тонове.Идеален съд за Бъдни вечер.
  Весели празници ! Приятна предпразнична подготовка !

  ОтговорИзтриване
 2. Страхотни са, Бисе! Много топлина и уют струи от тези прекрасни творения,въпреки студената гама на втората кутия. Весели празници!

  ОтговорИзтриване
 3. Честита Нова Година, Биси! Много вдъхновение и радост!

  ОтговорИзтриване
 4. What a lovely post and what a beautiful blog you have. Thank you so much or your visit to mine!

  ОтговорИзтриване
 5. Prekrasni radovi Bearkis! Hvala na posjeti :) Sve najbolje u Novoj godini!

  ОтговорИзтриване